Bernie Ecclestone joutuu lokakuussa oikeuden eteen Iso-Britanniassa. Haasteen on tehnyt saksalainen mediayhtiö Constantin Medien, joka syyttää F1-pomoa sekä Bayerische Landesbankin työntekijä Gerhard Gribkowskya F1-sarjan myynnistä e.m. pankilta CVC Capitalille vuonna 2006 alle sen todellisen markkina-arvon. Haasteen mukaan myynnin yhteydessä kilpailevia tarjouksia ei otettu huomioon.

– Olen valmistautunut todistamaan oikeudessa ja siellä tulee olemaan muutama muukin. Toivoisin, että se järjestettäisiin aiemmin. Se tulee olemaan huvittavaa, Ecclestone tokaisi The Telegraphille asiasta.

Mediayhtiö omisti aiemmin vajaan 17% osuuden sarjasta, jonka arvo olisi taseraportoinnin mukaan ollut hieman reilut €200 miljoonaa. Osuus myytiin kuitenkin pankille vuonna 2003 ainoastaan €8,5 miljoonalla.

Merkittävä alehinta sovittiin osana sopimusta, jossa mediayhtiö olisi oikeutettu noin 10% osuuteen hinnasta, mikäli pankki myisi oman osuutensa vähintään $1 miljardin hintaan.

CVC maksoi pankille ainoastaan $839 miljoonaa ja haasteessa väitetään, että kyse oli alehinnasta, jonka vuoksi mediayhtiö menetti $171 miljoonaa.

Ecclestone, joka sanoo, että hänelle on esitetty sovitteluehdotus, jonka hän on torjunut, kiistää väitteet vakuuttaen hinnan olleen ”erittäin hyvä”.

Gribkowsky on saanut F1-kauppaan liittyen jo viime vuonna kahdeksan ja puolen vuoden vankeustuomion Saksassa muun muassa korruptiosta vastaanotettuaan merkittävän rahasumman Ecclestonelta. Rahojen uskotaan olleen lahjus, joskin Ecclestone kiistää väitteen. F1-pomoa vastaan ei ole ainakaan vielä nostettu syytettä Saksassa.