Vaikeasti vuonna 2011 rallionnettomuudessa loukkaantunut entinen F1-kuski Robert Kubica kertoo kaipaavansa formula ykkösiä. Renaultilla vielä vuonna 2010 ajanut 28-vuotias kuitenkin toteaa, että paluu takaisin GP-radoille ei tule välttämättä tapahtumaan koskaan, eikä missään tapauksessa lähiaikoina.

– Kaipaan kilpa-ajoa. Se on suurin ongelmani. Kun olen ajamassa rallia tai testaamassa, en mieti asiaa, mutta kun olen kotona sunnuntai-iltana F1-kisan jälkeen, ajattelen eläväni tylsää ja itseään toistavaa elämää, puolalainen avautui AutoWeek -lehdelle.

Kubica kertoo oikean kätensä olevan yhä liikkeiltään rajoittunut, vaikka pystyy jo pitämään sillä rattia. Ongelmakohtina ovat kyynärpään ja ranteen liikkuvuus, joihin useat leikkaukset eivät tuoneet toivottua parannusta.

F1-auton vipuja ja nappuloita täynnä olevan ratin käyttöön hänen vahingoittuneen kätensä sorminäppäryys ei riitä tällä hetkellä, mutta rallissa tilanne on toinen.

– Olen tyytyväinen kuinka ruumiini on sopeutunut tilanteeseen. Olen jopa löytänyt oman tapani ajaa mutkan läpi. On uskomatonta, kuinka ihmisaivot ja ruumis kykenevät sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin.

– Jos pystyn taas liikuttamaan kättäni, on mahdollista, että palaan [formula ykkösiin], mutta ennen kuin se tapahtuu, on vain odotettava. Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta, että tulisin takaisin formula ykkösiin lähiaikoina, Kubica paljastaa.