Force Indian Paul di Resta, jonka jatkosopimusta tallissa tosin ei ole vielä virallisesti julkistettu, kertoo ensi kauden tavoitteekseensa uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksen. Kotimaassaan Skotlannissa vieraillut 26-vuotias odottaa entistäkin kilpailukykyisempää autoa käyttöönsä.

– Haluan ehdottomasti podiumin. Ja sen jälkeen haluan palata sinne takaisin. Se on tavoitteena, di Resta sanoi torstaina paikalliselle Scotsman-sanomalehdelle.

– Mutta en halua päästä palkinnoille vain hyvällä tuurilla. Minulle sen on oltava hyvin ansaittu kärkikolmikkosijoitus, jonka varaan voimme rakentaa. Meidän on saavutettava se omilla ansioillamme ja itse uskon, että se on mahdollista.

– Mutta tehdäksemme sen, me tarvitsemme auton, joka pystyy tarjoamaan nopeaa, tasaista vauhtia – eikä pelkästään läpi kisaviikonlopun, vaan koko kauden.

Ongelma auton kanssa kaudella 2012

Heikentyneestä suoritustasostaan kauden 2012 loppupuolella di Resta syyttää ongelmaa autossaan. Kyseessä oli hiljaa edennyt vika, jota ei ylipäätään huomattu heti.

– En mene yksityiskohtiin, mutta auto heikkeni hitaasti kauden edetessä, emmekä havainneet ongelmaa tarpeeksi nopeasti.

– Se maksoi meille aikaa Suzukassa ja Intiassa. Me vaihdoimme monokokin Abu Dhabia varten, mutta lopulta meidän oli vaihdettava koko alusta, mikä korjasi ongelman. Valitettavasti se tapahtui vasta aivan kauden lopussa.