Kimi Räikkönen kertoo, että hänellä ei ollut missään vaiheessa epäilystä siitä, että hänen paluustaan tulisi vastaavanlainen pettymys kuin Michael Schumacherin toisesta yrityksestä kuninkuusluokassa.

Vaikkakin mahdollisuudet sittemmin ovat muuttuneet enää ajatusleikiksi, taistelu mestaruudesta oli selvä asia alusta alkaen.

– Minä olen jo mielestäni osoittanut, että minun ei tarvitse huolehtia siitä juuri nyt. Pyrin parempaan kuin tähän mennessä ja yritän parantaa aina, Räikkönen sanoi paikalliselle Gulf News -sanomalehdelle Abu Dhabissa.

– Yritän haastaa siitä [mestaruus] ensi vuonna vielä enemmän kuin tänä vuonna ja lähteä sen perään uudestaan.

Kaikesta huolimatta enemmän kuin vahvan paluun tehnyt 33-vuotias kertoo, että paineita hänellä ei koskaan ollut suoritustasonsa puolesta. Syy tähän on se, että hän ei tullut ajamaan kenenkään mielisiksi, vaikka paluun onnistuminen on ollut yksi kauden kuumimmista puheenaiheista formula ykkösissä.

– Minulla ei ollut sellainen olo, että olisin lopettanut. Minusta tein vain jotain muuta pari vuotta ja nautin siitä. Nyt olen palannut formula ykkösiin, mutta paineita ei ole.

– Haluan pärjätä hyvin itseni vuoksi ja niin kauan kuin olen iloinen asioiden sujumiseen, se riittää minulle. Tulee aina olemaan ihmisiä, joita ei voi miellyttää, teki sitten mitä tahansa. Mutta minä en ole täällä miellyttämässä heitä, joten minulla ei ole paineita pärjätä hyvin. Haluan pärjätä vain itseni vuoksi.