Kaksi kautta F1-telakalla viettänyt Kimi Räikkönen koki vahvoja kilpailun tunteita kokeillessaan NASCARia viime vuonna.

Kilpa-ajo on se elementti, jota Räikkönen rakastaa. Siinä missä rallissa ajat kelloa vastaan, NASCARissa ja Formula ykkösissä pääset ottamaan mittaa miehestä. Räikkönen myöntää, että NASCARiin hurahdus oli ratkaiseva asia paluussa formuloiden kuninkuusluokkaan.

– Viime vuonna kokeilin NASCARia. Ajoin kaksi kisaa Charlotten ovaalilla ja tykkäsin siitä todella paljon. Se oli luultavasti kokemus, joka avasi minun silmäni taas kilpailemiseen, Räikkönen sanoo Lotuksen GP-ennakossa.

– Sen jälkeen halusin todellakin palata Formula ykkösiin, joskin houkutus oli myös ajaa enemmän myös NASCARia. Kun olen nähnyt amerikkalaisten NASCAR-fanien innostuksen, toivon, että ihmiset nauttivat yhtä suurella innolla myös Teksasin kisastamme.

Formulasirkus suuntaa viikon päästä Teksasin Austiniin.