Romain Grosjean on ehtinyt ajaa formula ykkösissä kahteen otteeseen. Työnantajana on ollut samainen organisaatio molemmilla kerroilla – joskin eri nimillä – mutta yhtäläistä on myös se, että tallikavereina molemmissa tapauksissa on ollut maailmanmestari.

Vuonna 2009 ranskalainen korvasi Renaultilla Nelsinho Piquet’n Fernando Alonson tallikaverina ja nyt kaudella 2012 Grosjeanin E20:n sisarautossa istuu Kimi Räikkönen.

26-vuotias kertoo tuoreessa F1Racing-lehdessä, että mahdollisuus oppia tällaisilta kuljettajilta on korvaamatonta. Hän myös paljastaa, että Räikkönen ja Alonso eivät ole kuljettajina kovin erilaisia.

– Olen ollut onnekas sikäli, että minulla on ollut kaksi maailmanmestaria tallikavereina. Se on auttanut minua paljon kehittymään. He ovat hyvin erilaisia personaallisuuksia, mutta yhtäläisyyksiä on paljon, Grosjean sanoo.

– He pyrkivät aina saamaan parhaan irti autosta, he tietävät mitä he haluavat, eivätkä he ikinä anna periksi. Ne ovat todellisia vahvuuksia, jotka ovat auttaneet myös minua olemaan antamatta ikinä periksi.

– Silverstonessa olin viimeinen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Joko annat periksi ja keskeytät tai puristat koko kisan ajan ja hankit pisteitä. Se tapa, jolla he ajavat, auttaa minua kehittämään ajoani, mutta kenties sen seuraaminen, että miten he lähestyvät kilpa-ajoa on vielä suurempi apu.