Fernando Alonso on käytännössä pakotettu ottamaan Yhdysvaltain GP:ssä enemmän pisteitä kuin sarjajohtaja Sebastian Vettel, mikäli haluaa vielä Brasiliassa olla mukana mestaruustaistossa.

Ferrari-kuski kuitenkin vakuuttaa, että hän suhtautuu viikonloppuun kuin mihin tahansa muuhun, vaikka vielä kesätauolla varmalta näyttänyt mestaruus on valumassa vääjäämättä parempiin suihin.

– Mikään ei ole muuttunut sen suhteen, että kuinka valmistaudun viikonloppuun, Alonso sanoi torstain lehdistötilaisuudessa Austinissa.

– Jokainen tallissa keskittyy ja ponnistelee maksimaalisesti. Valmistelemme uusia osia, joita tuomme jokaisen kisaan ja toivottavasti voimme testata niitä [perjantaina] ja saada niistä palautetta.

– Yritämme saada erittäin hyvän ja ongelmattoman perjantain, tehdä hyviä testejä. Täällä on varmaankin tärkeämpää kuin muilla radoilla ajaa paljon kierroksia ja opetella ajolinjat sekä kenties joitain temppuja, joita tämä rata mahdollistaa, Alonso arvioi täysin uuden radan haasteita.

Itse sunnuntain kisassa espanjalainen uhoaa ajavansa joka kierroksen kuin aika-ajoissa.

– Lauantaina yritämme saada parhaan mahdollisen lähtöpaikan kisaan, jossa ajamme kuusikymmentä aika-ajokierrosta ja yritämme ottaa niin monta pistettä kuin mahdollista. Aivan samalla tavalla kuin kaikkina muinakin viikonloppuina.