Bernie Ecclestone ehdottaa uutta järjestelmää, jossa kenelle tahansa F1-tallin edustajalle tarjotaan $500 000 paljastaessaan työnantajansa sääntöjenvastaisen toiminnan, kertoo brittiläinen Express -sanomalehti.

Ehdotus liittyy F1-pomon aiemmin uutisoituun ideaan uudesta kulujenrajoitussopimuksesta, jossa talleilla olisi kaiken, kuljettajien palkat mukaan lukien sisältävä $250 miljoonan budjettikatto.

Sarjan kaupallisten oikeusien haltija haluaa saada myös tallien johdon sekä omistajat allekirjoittamaan sopimuksen, jossa sääntöjen rikkominen johtaisi ”ainakin $1 miljoonan” henkilökohtaisiin sakkoihin, mikäli kävisi ilmi, että he ovat rikkoneet budjettikattoa.

– Minun budjettikattoni antaa [tallien] käyttää rahaa niin paljon kuin haluavat mihin tahansa tuon rajoituksen sisällä, Ecclestone selittää.

– Ihmiset tallien sisällä tietävät kyllä jos jotain on tekeillä. $500 000 kannustin saattaisi rohkaista ihmisiä tuomaan asian esiin.

– Haluan myös tallipäälliköiden ja omistajien allekirjoittavan sopimuksen, joka pitäisi heidät henkilökohtaisesti vastuussa huijaamisesta ja heidän olisi itse maksettava sakot. Sellainen saa ihmiset ajattelemaan, Ecclestone vakuuttaa.