Williams-tallin toimitusjohtaja Toto Wolff vaatii nopeita ratkaisuja kulujen leikkaamiseen. Itävaltalainen sanoo vaihtoehtoja olevan, mutta huonoin niistä on odottaminen.

Bernie Ecclestonen kerrottiin tällä viikolla ehdottaneen talleille yksinkertaista, kaiken kattavaa $250 miljoonan budjettikattoa. McLaren ehti jo tyrmätä ehdotuksen, mutta Williams-pomo pitää ehdotusta järkevänä.

– Minun mielipiteeni on, että mikä järjestelmä sitten valitaankin, meidän täytyy huolehtia, että se toteutetaan nopeasti, hallinoidaan oikein ja valvotaan oikein, jotta kaikki noudattavat sitä. Oli se sitten Bernie tai FIA, merkitystä on sillä, että se hoidetaan oikein, Wolff sanoi ESPN:lle.

– Minusta Bernien ratkaisu on hyvin tehokas ja yksinkertainen: budjetilla on maksimi, ja sen enempää ei kuluteta. Mikäli jäät kiinni huijaamisesta, sinua rangaistaan – ja rangaistaan ankarasti. Se toimisi hyvin. Mutta tämä pitää saada kuntoon.

Ratkaisu jo ensi kaudelle?

Toimitusjohtaja vielä lisäsi, että kysymys kaiken kattavan budjettikaton ja nykyisen kaltaisen tiettyihin menoihin keskittyvän resurssien rajoitussopimuksen paremmuudesta ei ole hänellä olennainen.

– Minä kannatan sitä vaihtoehtoa, joka toteutetaan nopeammin, jotta pääsemme alkuun, emmekä venytä tätä liian pitkään. Se on kaikkein tärkeintä minulle.

Wolffin mukaan ”liian pitkään” tarkoittaisi sopimuksen voimaan astumisen pitkittymistä ensi kauden yli. Hän uskoi pääosan talleista olevan kanssaan samaa mieltä, mutta isojen tallien mahdollisesti asettuvan poikkiteloin rajoituksien tielle.