McLarenit aloittavat huomisen Japanin GP:n Jenson Buttonin johdolla kahdeksannesta ja yhdeksännestä lähtöruudusta. Suzukan rata on pahamaineisen vaikea ohitusten kannalta ja Button kummastelee FIA:n päätöstä tehdä kilpa-ajosta entistä vaikeampaa lyhentämällä DRS-aluetta 20 metrillä.

– En ymmärrä tätä. Ohittaminen täällä ei ole koskaan ollutkaan helppoa – edes viime vuoden DRS-alueella se ei ollut helppoa, joten tämä päätös jätti minut vähän hämmennyksiin, Button myöntää sarjan kotisivun haastattelussa.

Kisassa menestymisessä ratkaisevaan asemaan tulee nousemaan varikkopysähdysten ajoittaminen oikein. Suzuka ei anna armoa varsinkaan siinä vaiheessa kun renkaiden pito alkaa kadota.

– Aloittaminen kahdeksannesta ruudusta ei ole ihanteellista, mutta odotan kisaa silti innolla, sillä rakastan täällä ajamista. Olen aloittanut paljon huonommistakin asemista saaden hyviä tuloksia, joten ainoa asia, jolla on väliä, on tietää, että auto tuntuu hyvältä. Se voi saada aikaan ison vaikutuksen, koska sanoisin, että me kaikki olemme vähän epävarmoja strategioista ja renkaiden toiminnasta.

– Renkaiden meno rakoille ja kuluminen sekoittavat pakkaa ja silloin on syytä käyttää fiksua strategiaa.