Valtteri Bottas muistelee tuoreessa venäläishaastattelussa ensimmäistä kontaktiaan Mika Häkkiseen. Tällöin F1-mestari oli Bottasille vasta esikuva, mutta vuosien varrella suhde on muuttunut.

– Mika on ollut yksi managereistani sitten vuoden 2008. Se oli aika hassu juttu: yhtenä päivänä talvella tuli soitto tuntemattomasta numerosta. Minä vastasin ja kävi ilmi, että se oli Mika Häkkinen, Bottas kertoo venäläiselle F1News.ru -sivustolle.

– Siihen aikaan emme tunteet toisiamme, mutta hän ehdotti tapaamista ja minulle se oli upeaa.

– 1998 ja 1999 kun hän voitti kaksi mestaruuttaan, minä olin vasta penska, joka katseli formula ykkösiä telkkarista ja Mika oli idolini. Nyt hän on auttanut minua paljon: hänellä on laaja kontaktiverkosto kilpa-ajomaailmassa, paljon kokemusta ja hän on hyvä analysoimaan kaikkea. Urallani on ollut vaikeita aikoja, mutta olen aina voinut soittaa hänelle ja pyytää neuvoja.

– Hän tietää mitä formula ykköset ovat – mitä on olla kilpa-ajaja ja kestää kaikki se paine kisaviikonlopun aikana, minkälaisiin asioihin pitää keskittyä alussa. Puhumme joka viikko, ja voi sanoa, että se ei ole pelkästään bisnestä vaan myös ystävyyttä.

Nyt odotukset ovat korkealla, ja vaikkakin Bottas vakuuttaa, että sopimusta kisakuskinpaikasta ei vielä ole, hän sanoo tulevaisuuden näyttävän lupaavalta.

– Tämä on kolmas vuoteni Williamsilla ja roolini on muuttunut hiljalleen tärkeämmäksi. Tunnen koko kisatiimin ja paljon ihmisiä, jotka työskentelevät Groven tehtaalla, jossa vietän paljon aikaa. Tallista on tullut kotini, ja haluaisin todella jatkaa työskentelyä täällä. Tunnen oloni hyväksi Williamsilla.

– Pidän todella siitä mitä tallissa tapahtuu tällä hetkellä. Williams oli kärkitalli niin monta vuotta, joten en näe mitään estettä tallin nousulle sen entiseen asemaansa. Uskoon talliimme.