Kimi Räikkönen muistelee tuoreessa haastattelussa mestaruusvuottaan Ferrarilla. Jäämies kumoaa yleisen käsityksen, jonka mukaan tunteet eivät kuulu hänen sanavarastoonsa. Maailmanmestaruuden voittaminen viisi vuotta sitten kausien 2003 ja 2005 pettymysten jälkeen oli henkisesti täysin uudenlainen kokemus.

– Maailmanmestaruuden voittaminen oli jotain, mitä olin halunnut lapsuudestani lähtien. Muistan viimeisen kisan kaudella 2007 Brasiliassa olleen todella tunteellinen. En usko ikinä kokeneeni sellaisia tunteita ohjaamossa aiemmin, Räikkönen kertoo lokakuun F1 Racing -lehdessä.

– Minun piti odottaa muutama sekunti ennen kuin minulle kerrottiin missä [sijoilla] kaikki muut olivat kisassa ja sitten saatoin juhlia. Voittaminen tuntui hyvältä.

Silloinen Ferrari-kuski paljastaa nyt, että ilman mestaruutta jääminen aiempina vuosina oli saanut hänet itsensäkin epäilemään tulisiko se ylipäätään koskaan tapahtumaan.

– Olin päässyt lähelle pari kertaa aiemmin, mutta syystä tai toisesta se ei vain ollut tapahtunut. Kun lopulta onnistuin siinä 2007, tunne oli upea. Se sai muut ihmiset – sekä itseni – lopettamaan sen asian kyseenalaistamisen, että voisinko ikinä olla maailmanmestari.

– Mutta se ei muuttanut omaa elämääni. Ehkä ihmiset katsoivat minua eri tavalla, mutta minä en muuttunut.