David Coulthard toteaa, että Lewis Hamiltonin launtain kiroilut twitterissä eivät olleet hänestä erityisen vakava asia – ketään ei pakoteta seuraamaan McLaren-kuskin viestejä. Skotti sanoo, että sunnuntain McLarenin telemetriadataa paljastanut tweettaus sen sijaan oli selkeä virhe Hamiltonilta.

– Arkaluontoisen tiedon, tallin datan, vuotaminen on parhaimmillaankin noloa. Tallit tekevät kaikkensa suojellakseen tuollaista tietoa, Coulthard kirjoittaa Telegraph-lehden kolumnissaan.

– Muistan vielä kun itse aloitin, oli olemassa roskisdyykkareita, jotka kolusivat läpi kilpailevien tallien roskiksia maanantaina kisan jälkeen etsien tällaista telemetriaa. Nykyisin kaikilla on paperisilppureita motorhomessaan ja korkean teknologian suojauksia tietokoneissaan.

– McLaren on vähätellut tiedon arkaluonteisuutta, mutta vähintäänkin se on osoittanut kilpailijoille tarkalleen missä kohdassa McLaren kierrosaikansa voitti ja hävisi uudella takasiivellä suhteessa vanhaan.

Yhdessä periaatteessa vapaasti saatavilla olevan datan avulla kilpailijat pystyvät selvittämään tiettyjä vahvuuksia ja heikkouksia McLarenilta, ex-kuski sanoo.

– Tallit käyttävät kaikenlaisia kehittyneitä työkaluja, GPS:ää ja äänianalyysia. On esimerkiksi mahdollista tietää milloin moottori on täyskaasulla. Näin voidaan saada tarkka kuva siitä, missä he voittavat ja menettävät aikaa suhteessa kilpailijoihinsa. Tämä auttaa [muita talleja] vahvistamaan sen tiedon.