Marussian testikuljettajan Maria de Villotan onnettomuus aiemmin tänä vuonna on nostanut jälleen esille kysymyksen siitä, että voiko menestyviä naiskuljettajia ylipäätään nähdä formula ykkösissä.

Entinen maailmanmestari Damon Hill sanoo, että vastaus kysymykseen on kyllä. Hill epäilee kilpaa ajavien naisten vähyyden olevan suurin este.

– Ehkä kyse on vain numeroista. Kenties riittävän moni nainen ei ole valinnut sellaista uraa, ja jonain päivänä joku osoittaa, että he ovat aivan yhtä hyviä kuin paras jätkä, Hill sanoi Crash.net -sivuston mukaan Iso-Britannian televisiossa.

Williams-mestari ei usko, että erillinen sarja naisille tulee kysymykseen.

– On vähän vaikeaa, että heille ei ole omaa luokkaa, mutta ne naiskuljettajat, joiden kanssa olen jutellut, eivät haluaa sellaista – he haluavat osoittaa, että he pystyvät taistelemaan miehiä vastaan, hän jatkoi.

Williams-tallin kehittäjäkuljettajana toimiva DTM-pilotti Susie Wolff on tästä samaa mieltä.

– Kyse ei ole siitä, että tuntisin olevani miesten maailmassa; se on minun maailmani, Wolff sanoo.

– Pyrin aina tekemään selväksi, että kisaan itseni vuoksi. En aja kilpaa siksi, että tahtoisin osoittaa kuinka hyvin nainen pärjää miehiä vastaan. Ajan kilpaa itseni vuoksi, mutta tietenkin yhä on olemassa paljon seksismiä.