Pirellin urheilujohtaja Paul Hembery kertoo, että tällä kaudella jatkuvaksi puheenaiheeksi noussut renkaiden nopea kuluminen ja ennakoimattomuus aiheutuu suurelta osin sääntömuutoksista. Renkaat suunniteltiin silmällä pitäen autoja, joilla ajettiin vielä viime vuonna.

– Kyse on monen tekijä summasta. Samat renkaat vuoden 2010 autossa (Pirelli testaa kaksi vuotta vanhalla Renaultilla) eivät ole yhtä iso haaste. Syynä tähän ovat monenlaiset muutokset diffuusoreissa sekä auton nokassa, Hembery sanoo TotalRacelle.

– Nämä muutokset vaikuttivat autojen aerodynaamisen balanssiin. Tämä on merkittävää siksi, että se vaikuttaa renkaisiin kohdistuvaan energiaan ja sitä kautta etu- ja takarenkaiden suhteellisiin lämpötiloihin.

Hemberyn mukaan lämpötilaongelmat ovat pääosin edessä, mutta takarenkaissa on ylikuumenemisen vaara, mikäli ilmenee sutimista. Pirelli-pomo sanoo, että ongelmat tulivat yllätyksenä.

– En odottanut sitä, koska emme huomanneet niitä kauden 2010 autossa. Huomasimme ne vasta nykyisissä autoissa, joille emme ole testanneet.

– Me halusimme tehdä jotain sen suuntaista (äkkinäinen kuluminen), mutta vaikutus oli ehkä suurempi kuin odotimme.