Belgian GP:n perjantain ensimmäiset vapaat harjoitukset tuskin jättivät talleja juuri hullua hurskaammiksi. Sateisissa olosuhteissa ajetulla sessiolla pääosa kuljettajista ei kovin montaa kierrosta radalla vanhentunut.

Nimellisesti nopein oli eniten kierroksia (20) ajanut Kamui Kobayashi, joka kellotti parhaakseen 2:11.389. Lähin mestaruustaistossa mukana oleva kuljettaja oli Mark Webber, jonka aika oli viidenneksi nopein ja vajaat kaksi sekuntia japanilaisen merkkauttamaa hitaampi.

Valtteri Bottas kävi radalla 16 kierroksen verran ollen 8:nneksi nopein (+3,271). Bottaksen tallikaveri Pastor Maldonado oli session toinen (+0,552)

Kimi Räikkönen ajoi rataa ympäri yhdeksän kertaa, mutta ei kellottanut nopeaa aikaa, kuten ei myöskään hänen tallikaverinsa Romain Grosjean.

Heikki Kovalainen oli 18:s niin ikään nimellisellä kellotuksella (+6,810) ja Vitali Petrov puolestaan 14:s (+5,399).

Ajat: Formula One World Championship Ltd