McLarenin moottoriurheilujohtaja Sam Michael kertoo, että Lewis Hamiltonin voitto Unkarissa oli kaikkea muuta kuin itsestään selvä asia vielä viimeisten pysähdysten jälkeen. Pelkoa aiheutti sekä vastustajan kisavauhti että Pirellin renkaat.

– Periaatteessa ajoimme niin nopeasti kuin saatoimme. Lotus painosti koko päivän ja me löimme heidät varikolla ja aika-ajoissa. Koko viimeisen stintin ajan me säästimme renkaita. Kimi (Räikkönen) oli nopeampi kuin me, mutta pidimme hänet takanamme, Michael sanoo amerikkalaiselle Speed.comille.

McLaren-pomo paljastaa, että varikkomuurilla ei suinkaan oltu varmoja, että Hamilton pystyisi pitämään Räikkösen takanaan. Useita kierroksia vanhempien renkaiden pelättiin ”tippuvan rotkoon”, eli siis kärsivän radikaalin suorituskyvyn menetyksen.

– Me emme olleet luottavaisia ollenkaan, mutta me tiesimme, että jos pysähtyisimme, kisa olisi siinä. Lotus ottaisi kaksoisvoiton. Me tiesimme, että emme voisi pysähtyä ja ottaa heitä uudestaan kiinni, sillä he olivat liian vahvoja. Meidän ainoa mahdollisuus voittoon oli siis pysyä ulkona ja se kannatti.

McLarenin urheilupomo antaa kuitenkin tunnustusta vastustajalle.

– Sille on syynsä, että Kimi on maailmanmestari.