Lotuksen tekninen johtaja James Allison kertoo, että vaikka talli on ylittänyt odotukset tänä vuonna ja taistelee jopa molemmista mestaruuksista, myös uhkaavia hetkiä on koettu.

Pelottavimmaksi tilanteeksi vuonna 2012 Lotus-pomo laskee kautta edeltäneen testijakson, jolloin auton rakenne osoittautui liian heiveröiseksi ja jouduttiin rakentamaan osittain uudestaan.

– Kyllä, ylivoimaisesti kamalin hetki oli se, kun runko petti ensimmäisen Barcelonan testin ensimmäisenä päivänä Romainin (Grosjean) autossa, Allison sanoo tallin kotisivulla.

– Noin 12 tunnin ajan ei ollut edes selvää, että pystyisimmekö korjaamaan auton ensimmäisen kisaan. Testin missaus oli itsessään paha juttu, mutta ensimmäisen kisan jättäminen väliin olisi ollut aivan epätoivoinen tilanne meille.

”En odottanut sen päättyvän kyyneliin”

Kimi Räikkösen ja Grosjeanin yhteenotto Unkarin GP:ssä heti suomalaisen toisen pysähdyksen jälkeen sen sijaan ei ollut kovin huolestuttavaa, hän vakuuttaa.

– Minusta se ei ollut erityisen pelottava tilanne, koska en nähnyt sitä. Olin varikkomuurilla, mutta katselin kierrosaikoja ja telemetriaa, Allison sanoo.

– Kuulin intercomissa kunkin kuljettajan insinöörien kertovan heille, että ”tulet kisaamaan tallikaveriasi vastaan”, joten tiesin, että se tulee olemaan jännittävää. Meidän ajajamme ovat kuitenkin varsin järkeviä, joten en odottanut sen päättyvän kyyneliin.

– Siinä vaiheessa kun sain tietää, että he ovat raapaisseet toisiaan setviessään mutkaa, se oli jo tapahtunut, joten syytä pelkoon ei enää ollut.