Lotus-tallin kauden ensimmäinen puolisko on sujunut yli odotusten. Tallin tavoitteena oli mestaruustaistelu kaudella 2014, mutta nyt se taistelee matemaattisesti jopa tuplasta jo tänä vuonna. Tallin johto kertoo monen asian sujuneen Enstonelle edullisissa merkeissä.

– Viime vuonna yritimme radikaalia ratkaisua (sivuponttoonien kärjessä olevat pakoputkien ulostulot) ja saimme nenillemme. Nykyisessä autossa on tuhat pientä voittoa verrattuna edeltäjäänsä, sanoo tekniikkapomo James Allison Auto Motor und Sportille.

Muutokset diffuusorisäännöissä tulivat Lotus-tallin kannalta loistavaan aikaan.

– Kello on ikään kuin käännetty taas nollaan. Näin ollen tekemämme virhe pakoputkien kanssa viime vuonna ei vaikuta meihin mitenkään.

Konservatiivinen auto – vielä

E20 on itse asiassa hyvin perinteinen ratkaisu, jossa mitään suuria sensaatioita ei löydy. Mutta se on aerotehokas.

– Se ei johdu siitä, että joku sanoi, että tehdään tavanomainen auto, Allison vakuuttaa.

– Se, että mitään poikkeuksellisia yksityiskohtia ei autosta löydy, johtuu siitä, että emme ole huomanneet säännöissä mitään erityistä.

Saksalaislehden mukaan tähän on tulossa muutos, sillä Lotuksen kohuttu tupla-DRS ehtii kuin ehtiikin tekemään ensiesiintymisensä jo Spassa.

Tallin omistavan Genii Capitalin puheenjohtaja Gerard Lopez kertoo, että yksi iso parannus viime kauteen verrattuna on tehtaalla.

Kasvukipuja

– Meillä oli vuonna 2011 ongelmia tuulitunnelissa ja radalla saatujen tulosten korrelaatiossa. Syynä tähän oli edellisenä talvena tehty tuulitunnelin mittakaavamuutos 50 prosentista 60:een (resurssien rajoitussopimuksen määrittelemä enimmäiskoko).

– Myöskään Pirellin tuulitunnelirenkaat eivät toimineet meillä, luxembourgilainen jatkaa.

Kimi Räikkönen ei pidä mestaruutta mahdottomuutena, mutta toteaa myös, että tavoitteet kaudelle ovat jo ylitetty.

– Siihen päästäksemme meidän on voitettava kisa jossain vaiheessa. Minulle asiat ovat sujuneet odotuksia paremmin.