F1-toimittaja Joe Saward epäilee, että tallien kyvyttömyys saada aikaan päätöksiä muun muassa kulujen rajoituksista ei ole, ainakaan vielä, erityisen vakava asia.

– Käsittääkseni kaikki tämä on epäoleellista tällä hetkellä, sillä FIA on erittäin nokkelasti huomauttanut, että sitä ei sido mikään sopimus kaudelle 2013, ja voi täten tehdä mitä haluaa. Näin siksi, että Concorde-sopimusta ensi vuodelle ei ole ennen kuin kaikki osapuolet allekirjoittavat sen, Saward sanoo.

– Tämän vuoksi takaraja sarjaan osallistumiselle on työnnetty syyskuulle. Kun tallit osallistuvat sarjaan, heidän täytyy myöntyä noudattamaan sääntöjä, ja jos sääntöjä ei ole päätetty, he voivat ottaa osaa ainoastaan uskonvaraisesti, mitä he eivät halua tehdä.

Tämä toimittajan mukaan tarkoittaa sitä, että kesäkuun 30. päivälle asetettu takaraja päätöksille on lopulta sivuseikka.

– Meillä on siis uusi tilanne, jossa talleilla on ylimääräistä aikaa päästä sopimuksiin. Se myös avaa mahdollisuuden, että FIA hyväksyy muutoksia jos suurin osa talleista pyytää jotain, Saward arvioi.

– Jos siis esimerkiksi enemmän kuin puolet talleista haluaisi FIA:n toimivan poliisina resurssien rajoitussopimuksen noudattamiselle, eli siis tekevän siitä osan sääntöjä, mikä tekisi sopimuksen rikkomisen vaikeammaksi, niin nykyisen tauon aikana se olisi mahdollista.