Mika Häkkinen on F1-historian 14:nneksi suurin kuljettaja BBC Sportin listauksessa. ”Tunnetun vähäpuheinen, mutta polttavan nopea” Häkkinen nostetaan esiin erityisesti seitsenkertaisen maailmanmestarin haastamisesta.

Michael Schumacher sanoo, että hänen kovin kilpakumppaninsa ensimmäisellä urallaan oli Mika Häkkinen, mikä on aikamoinen kunnianosoitus mieheltä, joka kisasi Ayrton Sennaa ja Alain Prostia vastaan ja hävisi viimeisen mestaruuskamppailunsa Fernando Alonsolle, Andrew Benson kirjoittaa.

– ”Mika Häkkinen oli laadultaan paras vastustajani, mutta suurin syy ihailuuni on se, että meillä oli sataprosenttista taistelua radalla, mutta täysin kurinalainen elämä radan ulkopuolella. Me kunnioitimme toisiamme paljon ja annoimme toisemme elää rauhassa”, media siteeraa Schumacheria.

Bensonin mukaan Häkkinen, enemmän kuin mikään toinen kuljettaja, sai aivan vapaasti olla niin vähäpuheinen kuin vain halusi. Puhuminen ei ollut sitä, mistä McLaren hänelle maksoi.

– Hänellä oli tapana pitää pitkä tauko ennen vastaamista kysymyksiin ja sitten sanoa jotakin melko yhdentekevää, minkä vuoksi hänestä ei välttämättä saanut kovin välkkyä kuvaa. […] Lopulta sillä ei ollut väliä mitä hän sanoi. Häkkinen oli paras mahdollinen esimerkki ajamisen puhumisesta puolestaan, sanoo Benson.

– Hän oli, ilmiselvästi, yksi nopeimpia kuljettajia, joita F1 on koskaan nähnyt, toimittaja lopettaa.

Lue koko artikkeli tästä!