Eric Boullier kertoo, että Lotuksen suosio fanien keskuudessa syntyy tallin filosofiasta. Tallipäällikön mukaan Enstonessa ei yritetä leikkiä isompaa kuin todellisuudessa ollaan.

– Kyse on monen asian summasta. Ensinnäkin historiallisesti tallimme on tottunut maksimoimaan resurssinsa. Vaikka meillä onkin erittäin maltillinen budjetti tänä vuonna, me tiedämme kuinka käyttää se tehokkaasti, Boullier selittää tallin kotisivulla.

– Me emme haaskaa rahaa, eikä meitä näe polttamassa seteleitä ensimmäisen luokan lentomatkoihin tai kullattuihin käyntikortteihin. Me pidämme myös jalkamme maassa. Nöyryyden täytyy olla meidän ensiarvoinen ominaisuutemme. Se tarkoittaa, että olemme lähellä fanejamme, reagoimme nopeasti, emmekä ikinä unohda kuinka onnekkaita olemme.

Boullier vakuuttaa, että kilparadalla nöyryys ei näy.

– Me ajamme kilpaa, koska me haluamme voittaa, mutta myös siksi, että me haluamme antaa jotain erityistä tukijoillemme ja kumppaneillemme. Markkinointipuheet ja poliittiset pelit eivät sovi meille. Meillä ei ole mitään tekemistä yrityshirviöiden kanssa, joita vastaan taistelemme radalla.

– Tämä on varmastikin syy sille, miksi Romainin (Grosjean) ja Kimin (Räikkönen) persoonallisuudet ovat niin vapaasti esillä ratin takana.