Kimi Räikkönen ajoi yhden uransa kaikkein menestyksekkäimmistä kisaviikonlopuista Monacossa seitsemän vuotta sitten taistellessaan Fernando Alonson kanssa maailmanmestaruudesta. Ruhtinaskunnassa ykkössija on kuitenkin enemmän kuin vain voitto, Räikkönen kertoo tallin kotisivulla.

– On turhaa asettaa kisoja eri kategorioihin, sillä ne kaikki ovat yhtä tärkeitä minulle. Mutta omalaatuisena kisana ei ole mitään sellaista kuin Monaco. Ei ole parempaa tunnetta kuin saada hommat sujumaan siellä. Monte Carlon kaduilla kisaaminen on täysin erilaista suhteessa muihin. Se on haaste, jota odotan joka vuosi. On hyvin, hyvin vaikeaa, lähes mahdotonta saada puhdas viikonloppu siellä.

– Olen saanut siellä kaiken oikein vain kerran. Voittoni vuonna 2005 on yksi mieleenpainuvimmistani. Joten voittaminen uudestaaan olisi aivan yhtä erityistä.

– Monaco on aina hyvin erityinen. Se on kiehtova paikka mennä, on paljon faneja, paljon bileitä – tai näin olen kuullut. Siellä on täysin erilainen ilmapiiri kuin missään muualla.