Entinen F1-kuski ja osakilpailuvoittaja Johnny Herbert, joka vastikään ryhtyi Sky Sportsin asiantuntijakommentaattoriksi, povaa Lotukselle voittoa Barcelonassa tällä viikolla.

– Heillä on siihen mahdollisuus. Juttelin viime viikolla (asiantuntijakommentaatori ja ex-kuski) Anthony Davidsonin kanssa ja hänestä rata ei ole kovin kova renkaille, mutta itse olen kyllä eri mieltä.

– Tiedän, että radan pinta on muuttunut hieman, mutta luulisin, että renkaiden (kapean) toimintaikkunan ollessa sellainen kuin se nyt on, kuluminen tulee olemaan ongelma.

– Se tulee varmaankin olemaan avaintekijä ja Lotuksella näyttää olevan auto, kuljettajat ja ehkä myös insinöörit, jotka ymmärtävät kuinka saada renkaat mahtumaan siihen ikkunaan.

Red Bullin paluusta voittojen tielle britti ei ole aivan vakuuttunut.

– Me kaikki voimme nähdä minkälainen mestaruustaisto tällä hetkellä on. Mitään vakuuksia ei ole, että ne jätkät joiden odotat olevan nopeita – sanotaan nyt vaikka Sebastian Vettel ja Mark Webber Red Bullin näyttäessä olevan taas kurssissa – todella ovat. En usko heidän olevan vielä aivan oikealla tiellä, koska ennakoitavuus on tällä hetkellä niin monimutkaista.

– Kaikkein tasaisimmat jätkät, kumma kyllä, ovat olleet Lotuksella monessa mielessä, Herbert uskoo.