Williams-tallin johtava insinööri Mark Gillan sanoo, että avain menestymiseen kaudella 2012 on renkaiden hallinnassa. Gillan tuntuu vihjaavan, että viime kausien muotisana aerodynamiikka on menettänyt hieman merkitystään.

– Renkaiden hallinta on perustavaa laatua oleva kysymys. Renkaat ovat ykkösasia autossa, kakkosena aero ja kolmantena moottori. Renkaiden ymmärtäminen ja niiden hallinta on avain suorituskykyyn. Erityisesti itse kisassa, mutta myös aika-ajoissa, Gillan sanoo Autosportille.

– Aerodynamikka on yhä avaintekijä ja parempi aerodynaaminen suorituskyky ja tehokkuus lisäävät kierroksia – kunhan ei vain sotke rengasbalanssia – ja on aina muuttuja, hän jatkaa.

– Erityisesti tänä vuonna näyttää siltä, että kyse on tasapainottelusta näiden kahden välillä. Kyse ei ole pelkästään aerosta, vaan koko mekaanisesta balanssista.