Suomen mediassa uutisoitiin maanantaina laajasti ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan blogikirjoituksesta, jossa hän kritisoi Bahrainin kisan järjestämistä.

– Formula-1 on aina ollut kaikista kuuroin millekään ihmisoikeuksiin liittyville näkökohdille, kuten maailmanmestari Sebastian Vettelin typerät lausunnot osoittavat, Tuomioja kirjoitti.

Kuljettajat saivat kuulla Tuomiojan esittämän kaltaista kritiikkiä läpi viikonlopun. Brasilialainen TotalRace kertoo Vettelin torjuvan sen.

– Usein kuljettajia kritisoidaan siitä, että he eivät vastaa kysymyksiin kunnolla. Minusta on erittäin helppoa ulkopuolisille, jotka eivät ole täällä, kommentoida asiaa, maailmanmestari sanoo.

– Tietenkään se ei ollut helppoa. Yrität keskittyä kilpailuun ja haasteisiin saada autosta suorituskykyä irti. Meillä on kyllä silmät ja korvat, tiedämme mitä ympärillämme tapahtuu ja luemme samoja uutisia kuin kaikki muutkin. Minä olen todella onnellinen ja helpottunut, että mitään ei tapahtunut ja voimme palata kotiin turvallisesti.

Vettel lisäsi toivovansa, että tilanne maassa rauhoittuu ja sarja voi palata Bahrainiin myös tulevaisuudessa.