Sveitsiläisen Sauber-tallin kykyä löytää nuoria lahjakkuuksia on aina pidetty poikkeuksellisena. Sergio Perezin fantastinen suoritus Malesian osakilpailussa on nostanut asian jälleen esille. Tallipäällikkö Peter Sauber kertoo, että nuoriin ajajiin keskittymisessä eräällä suomalaiskuljettajalla on ollut merkittävä rooli.

– Hyötyjä ja haittoja on molemmissa lähestymisissä. Ennalta osoitetuilla taitajilla on enemmän kokemusta, mikä on ehdottomasti etu. Toisaalta nuoret kuljettajat ovat erityisen motivoituneita ja usein heidän kanssaan on helppoa tehdä työtä, Sauber sanoo Autosportin erikoishaastattelussa.

– Kaikki riippuu lopulta olosuhteista ja siitä mikä on järkevintä. Joskus nuoren ja lahjakkaan kuljettajan hankkiminen voi antaa motivaatioapua koko tallille.

Sveitsiläinen kuitenkin myöntää, että vuonna 2001 Kimi Räikkösestä saadut kokemukset ovat vaikuttaneet sittemmin tallin kuljettajalinjaan.

– Meillä on ollut ehkä pieni muutos linjassamme kauden 2001 jälkeen, kun kokemuksemme Räikkösen kanssa sujui todella hyvin. Positiivisella kokemuksella oli ehdottomasti rooli, kun tein sopimuksen Felipe Massan kanssa 2002, Sauber paljastaa.

– Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että vuonna 2010 tallissamme oli Pedro de la Rosa ja Nick Heidfeld – kaksi erittäin kokenutta kuljettajaa, tallipomo lisäsi.