Michael Schumacher valitti Bahrainin osakilpailun jälkeen, että Pirellin renkaat ovat muuttuneet pullonkaulaksi ajajien ja autojen suorituskyvylle. Rengasvalmistaja itse odotetusti kiisti väitteen, sanoen, että parhaat tulevat pärjäämään myös renkaiden hallinnassa.

– Mutta vaikuttaako se jo liikaa ja onko Schumacher itse asiassa oikeassa? Onko 2012 muuttumassa kumilotoksi, jossa tulos iltapäivällä riippuu rata- ja sääolosuhteista, jotka sopivat yhdelle paremmin kuin toiselle? Sen puolesta on jonkin verran näyttöä, Autosport pohtii.

– Tallipäälliköt, insinöörit ja kuljettajat ovat yksimielisiä siitä, että renkaiden ymmärtäminen on nyt elintärkeää tällä entisestään monimutkaisemmaksi muuttuvalla kaudella. Ongelma on siinä, että renkaat ovat sellainen mustan magian muoto, että ymmärrys ei tapahdu hetkessä.

”Käytimme koko viime vuoden yrittäen vähentää kulumista”

Lotuksen ratatoimien pomo Alan Permane on suorasanainen myöntäessään tämän faktan.

– Jos joku sanoo sinulle, että he voivat muuttaa renkaan lämpötilaa auton asetuksilla, hän puhuu p*skaa. Jokainen, joka väittää tietävänsä miten muuttaa renkaiden kulumista, puhuu p*skaa, Permane sanoo lehdelle.

– Jokainen haluaisi pystyä siihen ja ihmiset luulevat pystyvänsä siihen jonkin verran. Mercedeksellä on nopea auto ja paljon fiksua porukkaa, mutta katsopa heidän kisavauhtiaan kahdessa ensimmäisessä kisassa. Se oli kammottavaa.

– Me käytimme koko viime vuoden yrittäen vähentää takarenkaiden kulumista ja se todellakin on pirun vaikeaa. Erilaisilla jousitusgeometrioilla voi tietysti leikkiä ja on suhteellisen helppoa suunnitella uusi, mutta miten sellaista testaa? Se on todella vaikeaa kauden aikana, Permane myöntää.