Lotuksen ratatoimien johtaja Alan Permane paljasti Peter Windsorin The Flying Lap -nettiohjelmassa, että Lotuksen vauhti Bahrainissa perjantaina sai tallin täysin ymmälleen.

– Teimme Bahrainissa perjantaina pitkiä, korkean polttoainelastin stinttejä, Permane sanoo Windsorille.

– Me olimme äärimmäisen nopeita verrattuna muihin – siinä määrin nopeita, että me kyseenalaistimme, että onko meillä tarpeeksi polttoainetta autossa.

– Me yritimme laskea muiden autojen lasteja ja sen sellaista, sillä tiesimme, että jos meillä todella olisi sellainen vauhti korkealla polttoainekuormalla, me tulisimme olemaan aivan kärjessä. Ja niinhän siinä sitten kävikin.

Permane sanoi myös, että kuten Shanghai osoitti, E20:lle suuri ongelma on ollut kylmä rata, koska tällöin renkaiden suorituskyvyn optimointi ei ole onnistunut. Hänen mukaansa kalenterissa ei kuitenkaan juurikaan ole sellaisia kisoja, jotka olisivat tältä osin haastavia. Mahdollisina poikkeuksina Lotus-pomo mainitsi Span ja Silverstonen.