Autosportin toimittaja Edd Straw uskoo, että venezuelalaiskuljettaja Pastor Maldonado voi olla hyvinkin nykyistä suurempi tekijä formula ykkösissä. Strawn mukaan Maldonado on ”lähellä muuttaa hurja nopeutensa toistuviksi tuloksiksi” ja että ”väitteet hänen toivottomuudestaan ovat epäreiluja”.

– Virheistään voi aina oppia, mutta nopeuden oppiminen on paljon vaikeampaa. Se on vahvuus, joka minulla on, Williamsin kisakuljettaja sanoi lehdelle.

– On aina tärkeää osoittaa potentiaaliaan, oli sitten sponsoreita tai ei. Viime vuonna harjoittelin ja opin nopeasti. Tänä vuonna hyödyn siitä opista.

– Tilanne on paljon helpompi kuin viime vuonna. Me yritimme saavuttaa mahdottomuuksia ja olla pisteillä, mikä oli hyvin hankalaa. Nyt sääntömuutosten ansiosta ja siksi, että talli on ponnahtunut takaisin, minulla mahdollisuus osoittaa lahjojani ja olla parempi.

Aivan yksin kuljettaja ei lupaustensa kanssa ole, sillä Williamsin johtava insinööri Mark Gillan myöntää, että kahdesta keskeytyksestä huolimatta kokonaisuutena venezuelalaisen ajoon ollaan oltu tyytyväisiä.

– Pastor oli erittäin vahva Australiassa läpi koko viikonlopun ja teki todella hyvää työtä. Olemme puhuneet vahingosta (keskeytys viimeisellä kierroksella) ja oli tietenkin pettymys menettää pisteitä, mutta oli hienoa olla siinä asemassa (kuudennella tilalla), joten emme olleet kovin ankaria hänelle, Gillan sanoo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä miten hän pärjää. Siinä lyhyessä ajassa, jonka hän on ollut Williamsilla, hän on muuttunut varsin paljon ja tottunut autoon hyvin.