Mark Webber ajoi varsin kohtuullisen avausosakilpailun viime viikonloppuna kotiradallaan. Melbourne ei ole koskaan kuulunut Webberin suosikkeihin – ainakaan menestyksestä päätellen – joten neljäs sija ei ollut pettymys.

– En usko, että olimme kovin yllättyneitä sunnuntaina (McLarenin vauhdista). Vauhdin suhteen kaikki kävi niin kuin odotimmekin. Kyseessä oli melko tasaväkinen kisa. Meillä oli valitettavasti heikompi asema lähdössä ja meidän piti päästä siitä tilanteesta yli ennen kuin meillä oli mahdollisuuksia haastaa McLareneita, Webber kirjoittaa BBC Sportin kolumnissaan.

– Vaikka olin lähellä Lewis Hamiltonia, ohittaminen ei ole koskaan helppoa Melbournessa enkä päässyt ohi. Kaiken kaikkiaan me jätimme radan taaksemme suhteellisen myönteisellä mielellä. Talli oli hyvällä tuulella.

– Yleisesti ottaen olin tyytyväinen viikonloppuun – onnistuin lyömään Sebastian Vettelin aika-ajoissa ja meillä oli hyvä vauhti kisassa. Valitettavasti lähtö oli heikko, joten meidän täytyi taistella itsemme takaisin mukaan.

Tulevasta Malesian kisasta Webber odottaa kovaa taistelua sekä olosuhteita että muita kuljettajia vastaan.

– Malesia on erittäin haastava, ajajat rakastavat sitä ja se on erittäin palkitseva osakilpailu onnistuessaan.

– Mahdollisuuksia ohituksiinkin on paljon – jos on etua nopeudesta, yleensä tuppaa myös pääsemään ohi. Aerodynaamisesti rata on myös vaativa ja Lotus vaikuttaa tässä hyvältä, joten odotan haastetta myös Kimi Räikköseltä ja Romain Grosjeanilta.