Fordin suomalaiskuljettaja Mikko Hirvonen vakuutteli Kreikan rallin jälkeen, että mestaruustaisto on yhä tiukasti hyppysissä, vaikka Akropolis-rallista haettu voitto jäi haaveeksi. Kesätauolla Ford testaa ahkerasti ennen heinäkuun lopun Suomen MM-rallia. Suomessa Hirvosen on palattava voittojen tielle.

Kannonkoskelainen myönsi SuomiF1.com-sivuston haastattelussa, että myös asvaltilla on mahdollisuuksia haastaa Citroen tosissaan vuosien tauon jälkeen. Hirvosen mukaan uusi WRC-tykki Fiesta on paljon parempi menopeli asvaltilla kuin vanha Focus-malli.

Kreikassa jouduit nöyrtymään kolmostilaan ja Loeb sai lisää etua sinuun nähden MM-sarjassa. Onko maailmanmestaruus jo menetetty?

Ei missään nimessä. Kyllä me ollaan yhä siinä taistelussa mukana. Ei auta luovuttaa hommaa kesken kauden. Täytyy vain painaa joka rallissa täysillä. Pitäisi saada aikaan todella puhdas ajo kolmen päivän ajaksi, jotta voitto on mahdollinen.

Ohjelmassa on kolme asvalttikisaa Suomen jälkeen. Pystytkö haastamaan Sebastien Loebin ja Citroenin myös asvaltilla?

Kyllä mä uskon ja toivon niin. Uusi Fiesta on asvaltilla selkeästi nopeampi ja parempi kuin Focus. Testien kanssa ollaan kuitenkin vielä ihan alkumetreillä. Tähän mennessä en ole ajanut kuin yhden päivän testiä Fiestalla asvaltilla. Paljon on siis vielä töitä edessä ja opittavaa.

Kun katselee alkukauden tuloksia, niin Citroen on voittanut kuusi ja sinä yhden kisan. Olette normaalisti ollut vahvoja soralla, mutta nyt Citroen on lyönyt teidät joka kilpailussa. Huolestuttaako se yhtään?

En voi sanoa, että huolestuttaa, mutta enemmänkin ärsyttää. Taistelussa on oltu joka kilpailussa mukana, mutta aina on jääty toiseksi. Se ottaa kyllä päähän. Tästä vielä noustaa, ei me hanskoja heitetä tiskiin.

Miten valmis auto Fiesta on tällä hetkellä?

Tiedän, että me tullaan saamaan siitä vielä paljon enemmän irti. Uusia palikoita on vielä tulossa. Säätöjen puolesta soralla olen tosi tyytyväinen autoon, mutta asvaltilla ollaan vielä alkutekijöissä kuten sanoin jo aiemmin.

Manageri Jouhki (Timo) paljasti aiemmin, että teillä on periaatteellinen sopimus M-Sportin kanssa myös ensi vuodesta. Jos M-Sport jatkaa Fordin kanssa, niin myös te jatkatte. Onko asia näin?

Jos Jouhki näin sanoo, niin kyllä se nähtävästi niin myös sitten on. Tottakai toivon ainakin, että yhteistyö jatkuu, sillä olen aina ollut tässä tiimissä tyytyväinen. Jos mahdollisuus on jatkaa Fordilla, niin mielellään sen myös teen.

Mietitkö yhtään sopimusasioita?

Ainahan sitä kaikenlaiset asiat pyörii mielessä. Fordilla mulla on aina ollut hyvä olla ja meillä on nyt kilpailukykyinen kalusto. Kuten sanottua, niin täältä Fordilta minulla ei ole hätä mihinkään suuntaan.

Kreikassa lähtöpaikoilla taktikoitiin raa´asti. Lähtöjärjestyssääntö muuttuu ensi kaudeksi. Se varmasti otettiin kuskien joukossa hyvin vastaan?

Kyllä joo, onhan se hyvä juttu. Varmaan siinä on vielä kuitenkin hiomista, että mitenkä ne aika-ajot suoritetaan. Se on nyt vähän sen tyylinen ratkaisu, jota yritettiin jo kaksi vuotta sitten FIA:lle kaupata. Toki uudenkin säännön puitteissa voi shakedownissa vähän kikkailla lähtöpaikan kanssa, mutta kun ralli alkaa, niin sitten se on kaikille sama ja kaasu pohjassa mennään alusta asti.

Mitä luulet, miksi FIA:lla kesti niin kauan tehdä päätös asian suhteen?

No ei ne aiemminkaan aina ole kovin fiksuja päätöksiä tehneet, eikä ainakaan ajoissa. Eipä tämä homma siinä mielessä mikään yllätys ole ollut.

Mediassa on puhuttu, että Loebin ja Ogierin suhteet eivät ole parhaat mahdolliset. Luuletko, että se voisi auttaa sinua saamaan ekstrapisteitä?

Kyllä se saattaa vähän helpottaa tilannetta. Esimerkiksi Kreikassa Ogier piti Loebin takanaan, eikä Loeb saanut täysiä pisteitä. Parempi, että siellä on vähän kilpailua.

Haastattelu: Aki Hietavala