Fordin toinen suomalaiskuski Jari-Matti Latvala kommentoi jatkosopimustilannettaan pettymyksien täyteisen Kreikan rallin jälkeen. Latvala myönsi SuomiF1.com-sivustolle, että todennäköisesti ura jatkuu Mikko Hirvosen tavoin Fordilla. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, saako ralliautoja valmistava M-Sport sopimuksen aikaan Fordin kanssa.

Latvalan mukaan myös joku toinen talli Fordin sijaan voisi tulevaisuudessa olla mahdollinen. Tällä hetkellä kilpailukykyisiä autoja ei kuitenkaan juuri ole markkinoilla. Latvala myös myönsi suoraan, että viime aikaisten epäonnistumisten vuoksi mahdollisuudet kuljettajien MM-sarjassa ovat jo menneet.

Jälleen Kreikassa kisa meni pipariksi teknisten murheiden takia. Muutenkin viimeiset kisat ovat olleet pettymyksiä. Mitä koet, että pettymysten takaa löytyy?

Sillä tavalla harmillisesti pari viime kisaa mennyt, kun ajollisesti ihan hyvin kulkenut, mutta huonoa tuuria on ollut paljon mukana. Toivoisin todella ehjää suoritusta taas vaihteeksi. Pienistä asioista on ollut kiinni.

Mitä ajattelet tällä hetkellä mestaruustaistosta parin heikosti sujuneen kisan jälkeen?

Kyllähän minä olen siitä tippunut ulos. Merkkimestaruus näyttää mahdolliselta, ja siihen keskityn enemmän. Olen toivonut, että voisin taistella kuljettajien mestaruudesta, mutta ei se ole ollut minun ykköstavoitteeni. Enemmän olen keskittynyt merkkimestaruuteen.

Varmaan olisi itseluottamuksen kannalta mukava saada välillä pari hyvää kisaa ja voittoa?

Aika monessa rallissa tänä vuonna kuten Jordaniassa, Argentiinassa ja Portugalissa olen ollut voittovauhdissa mukana. Tosi lähellä on ollut ja lopulta sitten kaatunut pikkujuttuihin. Tottakai olisi hienoa voittaa, mutta lähetään nyt maltillisemmin siitä, että jos kolmen joukkoon pääsisi.

Manageri Timo Jouhki oli sanonut, että sinun ja Mikon (Hirvonen) sopimuksen Fordilla jatkuvat, jos M-Sport ja Ford päättävät jatkaa yhdessä rallin MM-sarjassa. Onko asia näin?

Kyllä se pitää paikkansa. Periaatteellinen sopimus on olemassa. Riippuu siitä, saako M-Sport sopimuksen.

Olet varmasti vähän enemmän jyvällä asiasta kuin me toimittajat. Niin luuletko, että M-Sport sen sopimuksen saa?

Itse asiassa minä en ole näistä asioista Jouhkin kanssa puhunut yhtään. Olen sanonut Timolle, että hän saa hoitaa asiat. En ole asiaa juuri ajatellut. Olen halunnut pyhittää keskittymiseni ajamiseen ja testaamiseen. Mulla on ollut hyvä fiilis tässä tiimissä ja myös tunne autoon on hyvä. Sen puolesta asiassa ei ole mitään ihmeellistä. Toki jonain päivänä olisi kiinnostusta ajaa myös jossain muualla. Mutta nyt ensimmäisenä yritetään jatkaa yhteistyötä Fordin kanssa.

Oletko valmis ajamaan muualla kuin Fordilla?

Kiinnostusta on, mutta auton on oltava kilpailukykyinen, jotta kannattaa muualle lähteä. Tällä hetkellä jos katselee ympärilleen, niin ei niitä kilpailukykyisiä autoja oikein löydy muualta. Nyt juuri ei ole vaihtoehtoja, mutta toki tilanne voi muuttua tulevaisuudessa. Ei ehkä vielä ensi vuonna suuria muutoksia tule kuitenkaan. Uskon, että vielä ensi kaudella homma menee pitkälti Fordin ja Citroenin välillä.

Nyt on saatu tieto, että lähtöjärjestyssääntö muuttuu ensi kaudeksi. Se on varmasti hyvä uutinen, kun esimerkiksi Kreikassa taktikointi oli todella rajua?

Onhan se hyvä juttu. Se poistaa rallin aikaisen taktikoinnin, mutta toisaalta torstaille shakedowniin tulee lisää ohjelmaa varmasti. Silloin voi taktikoida. Käytännön toteutus vaatiin varmasti pientä hienosäätöä.

Nyt tästä (Kreikan rallista) eteenpäin MM-pisteissä asetelmasi on hieman toinen. Millä eväillä loppukauteen?

Ensin ajetaan nyt vähän testiä asvaltilla ja sitten on Jyväskylän testit. Kuljettajien MM-taistossa minun mahdollisuuteni ovat aika lailla menneet. Merkkimestaruuspuolella on vielä hyvät mahdollisuudet. Aion lähteä joka ralliin sillä mielellä, että voitosta ajetaan. Toivottavasti kauden toisella puoliskolla kaikki pienet asiat saataisiin kohdalleen. Puhtaita kisoja ei tänä vuonna juuri ole ollut.

Kuinka vaikea tällaisen Kreikan rallin pettymyksen jälkeen on lähteä Jyväskylään?

– Täytyy mennä Tuuriin suuntaan mökille, ja saunotaan siellä kunnolla. Kyllä se siitä taas lähtee, kun ensin hieman rauhoitutaan ja ladataan akkuja. Tällaiset epäonnistumiset täytyy yrittää kääntää vahvuudeksi.

Haastattelu: Aki Hietavala