Williamsin tekniikkapomo Pat Symonds on myöntänyt, että talli teki virheen Iso-Britannian GP:ssä, kun se ei antanut Valtteri Bottaksen ohittaa Felipe Massaa ensimmäisen stintin alussa.

Williams antoi noin kymmenen kierroksen jälkeen Bottakselle puolivillaisen luvan yrittää ohittaa Massa, mutta tällöin suomalaisen renkaat olivat nähneet jo parhaat päivänsä. Mercedes pystyi pysymään kaksoisjohdossa olleiden Williamsien kannassa koko stintin ja Lewis Hamilton otti johdon kisassa ensimmäisillä pysähdyksillä.

Heti kisan jälkeen aiemmin tässä kuussa talli vakuutti toimineensä oikein, mutta fanien ja median reaktio Williamsin taktiikalle pitää tallikaveriaan hitaampi Massa kärjessä oli jyrkkä.

Williams menetti suorituskykynsä täysin kisan lopussa sateen alettua, mutta Symonds myönsi nyt Sky Sportsille, että mikäli kisa olisi ollut kuiva kokonaisuudessaan, talli olisi menettänyt voiton.

– Minusta meidän olisi pitänyt kyllä [voittaa kuivalla]. Se tapa, jolla pelasimme, olisi todennäköisemmin johtanut toiseen ja kolmanteen sijaan, hän sanoi.

– Jälkiviisaus on mukava juttu, mutta luulen, että me pystymme näkemään, kuinka olisimme voineet voittaa. Yksi hienoista asioista Williamsilla on se, että me olemme aika itsekriittisiä ja me mietimme, miten olisimme voineet parantaa. Me olemme oppineet siitä.