Saksalaislehti Der Spiegel haastatteli Mercedes Benzin markkinointiviestinnästä vastaavaa johtajaa Jens Thiemeriä aiheesta Kimi Räikkönen.

Räikkönen oli loistavan paluunsa myötä viime kauden kuumin nimi ajajamarkkinoilla ja hän neuvotteli ennen Ferrarille siirtymistään mm. Red Bullin kanssa.

Mercedes talli ei avoimesti ollut kilvassa kuljettajasta mukana, mutta varmasti jonkinlaisessa harkinnassa taustalla, kun suomalaisen ongelmat Lotus-tallin kanssa tulivat ilmi.

Mercedesin F1-talliin Räikköstä ei kuitenkaan tosissaan harkittu. Syynä ovat radan ulkopuoliset asiat, mitkä eivät sopineet ”Mersun” imagoon.

– Jos kuljettaja on vaikea persoonallisuus, on hänen aktivoimisessaan toisenlaisia haasteita, Thiemer pyöritteli asiaa verraten tallin hillittyihin nykykuskeihin Nico Rosbergiin ja Lewis Hamiltoniin.

– Jokaisella alalla on etikettinsä, myös moottoriurheilussa. Sitä ei ylitetä normaalisti, hän viittaa Räikkösen maineeseen juhlivana persoonana.

Myös Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko kertoi juuri Räikkösen persoonan olleen syynä siihen, että neuvottelut suomalaisen kanssa jäi lopulta lyhyiksi (uutinen).

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN 50€ riskitön formulaveto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!