Joulukuussa loukkaantuneen ja sairaalassa yhä koomassa makaavan F1-legenda Michael Schumacherin tilanne vaikuttaa äärimmäisen vaikealta, arvioi kauden 2012 jälkeen tehtävänsä jättänyt formula ykkösten entinen johtava lääkäri Gary Hartstein.

Viitaten ranskalaisen lääkärin antamaan mahdollisesti varomattomaan lausuntoon, jonka mukaan Schumacherilla on aivoissaan verenhyytymiä ”vasemmalla, oikealla ja keskellä”, Hartstein kirjoitti blogissaan keskiviikkona seuraavaa:

– ”Keskellä” tapahtuu kaikki tärkeät jutut – tietoisuus, vireystila, verenpaineen hallinta, hengitys, nieleminen jne. Vasemmalla sen sijaan yleensä kielelliset toiminnot, jne, jne. Kyseinen neurokirurgi siis piirsi melko katastrofaalisen kuvan – tarkoituksella tai ei.

Hartstein, joka tekstin otsikossa korostaa pitkän analyysinsä perustuvan spekulaatioon, jatkoi seuraavasti:

– On ensinnäkin sanottava, että on ÄÄRIMMÄISEN epätodennäköistä, (rehellisesti sanottuna käytännössä mahdotonta) että aiemmin tuntemamme Michael tulee palaamaan.

– Minusta on tulkittava inhimillisen fyysisen sietokyvyn sekä modernin tehoneurologisen hoidon voitoksi, mikäli Michael pystyy kävelemään, syömään ja pukeutumaan omin avuin, ja säilyttämään merkittävässä määrin aiemman persoonallisuutensa.

– Mikäli parantuminen etenee tähän pisteeseen (mikä on täysin MAHDOLLISTA, joskin varsin epätodennäköistä), on avoin kysymys kuinka hyvin korkeat toiminnot (muisti, keskittyminen, lukeminen, suunnittelu, jne.) paranevat. Huomatkaa, että toivon olevani tässä väärässä.

Hartstein jatkoi sanomalla, että pahin prognoosi olisi puolestaan jatkuva kooma, eli kyvyttömyys kanssakäymiseen ulkomaailman kanssa.