Espanjan GP päättyi sunnuntai-iltapäivänä Red Bull -tähti Max Verstappenin juhliin. Voitto on hollantilaiselle hänen uran 61:s.

Kilpailun startti oli sähäkkä, kun neljännestä lähtöruudusta lähtenyt George Russell sai huiman lähdön. Britti onnistui nousemaan kilpailun kärkeen, mutta ei ehtinyt nauttia kauaa ykköstilastaan. Verstappen pyyhkäisi kuitenkin jo toisella kierroksella ohi, eikä Mercedes-kuski pystynyt vastaamaan hollantilaisen vauhtiin. Paalulta lähtenyt Lando Norris putosi lähdössä kolmanneksi hänen jäätyään ikävästi pussiin Verstappenin ja Russellin työntäessä lusikkansa soppaan.

Lewis Hamilton sekä Carlos Sainz ottivat yhteen kierroksella 19 ohitustilanteessa. Seitsenkertainen mestari hyökkäsi espanjalaisen sisäpuolelle pääsuoran jarrutuksessa ja kaksikko osui hieman toisiinsa. Hamiltonin autosta lensi hiilikuidun palasia ja pohjalevy otti hieman kipeää.

Tilanne meni tuomariston tutkintaan, mutta rangaistuksia ei jaeltu. Tämä ei espanjalaista miellyttänyt.

– En ymmärrä miksi meillä on sääntökirja, jos sitä ei ikinä noudateta, mussutti Sainz.

Norris teki ensimmäisen pysähdyksensä kierrostolkulla muun kärjen jälkeen ja putosi tässä kohtaa kuudenneksi. McLaren pelasi erilaista strategista peliä muihin verrattuna. Lauantain paalumies nosti kuitenkin pian osakkeitaan ja nousi nopeasti toiseksi.

Tilanne pysyi kärkikaksikon osalta muuttumattomana toisten stoppien jälkeen ja Norris yritti tosissaan ajaa kärkimies Verstappenin kiinni. McLaren-kuski sai nipistettyä muutaman sekunnin hollantilaisen johdosta, muttei onnistunut tarjoamaan todellista uhkaa. Lopulta MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi kontrolloi kilpailua mestarillisesti ja nappasi voiton nimiinsä hieman yli kahden sekunnin erolla.

Palkintopallin täytti seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton. Mercedes-tähti kiipesi ensimmäistä kertaa palkintopallille tällä kaudella.

Kilpailun ensimmäinen puolikas oli jokseenkin mielenkiintoista seurattavaa, mutta etenkin toisten stoppien jälkeen peli oli jälleen kärkipaikkojen osalta melko selvä.

Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen iltapäivä oli jälleen melkoista vastatuuleen polkemista. Kisan alkupuolella Sauber-auton vauhti oli keskikastin taistossa kohtuullista, mutta viimeisen stopin jälkeen kovin rengasseos ei tuntunut toimivan ollenkaan. Lopulta Bottas oli maalissa vasta 16:s.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun karavaani matkaa Itävallan Red Bull Ringille. Espanjan GP:n alustavat lopputulokset alla.

Espanjan GP:n alustavat lopputulokset

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lando Norris, McLaren
 3. Lewis Hamilton, Mercedes
 4. George Russell, Mercedes
 5. Charles Leclerc, Ferrari
 6. Carlos Sainz, Ferrari
 7. Oscar Piastri, McLaren
 8. Sergio Perez, Red Bull
 9. Pierre Gasly, Alpine
 10. Esteban Ocon, Alpine
 11. Nico Hülkenberg, Haas
 12. Fernando Alonso, Aston Martin
 13. Zhou Guanyu, Sauber
 14. Lance Stroll, Aston Martin
 15. Daniel Ricciardo, RB
 16. Valtteri Bottas, Sauber
 17. Kevin Magnussen, Haas
 18. Alex Albon, Williams
 19. Yuki Tsunoda, RB
 20. Logan Sargeant, Williams

LUE LISÄÄ