Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa on kysymysmerkki.

Suomalaiskuljettajan sopimus Sauberin kanssa päättyy tähän kauteen. Audiksi brändättävä sveitsiläistalli ei ole ilmaissut halua säilyttää suomalaista tai tämän tallikaveri Zhou Guanyuta ensi kaudella. Saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg on jo kiinnitetty uudeksi kisakuskiksi. Ferrarin Carlos Sainz on myös tallin tähtäimessä.

Tämä on pakottanut Bottaksen katsomaan muualle. Neuvottelut tuntuvat olevan jo kovassa vauhdissa. Bottas on nähty lähtevän Williamsin varikkotoimistosta ennen kolmansia harjoituksia. Autosportin mukaan suomalainen palaveerasi tallipäällikkö James Vowlesin kanssa.

Vowles lähetti suoran varoituksen tallin kakkoskuski Logan Sargeantille perjantaina. Amerikkalaiskuski on vaarassa menettää ajopaikkansa, jos suoritukset eivät parane. Samalla Vowles paljasti tallin neuvottelevan muiden kuskien kanssa, joista yksi on kokenut suomalainen.

Bottas aloitti uransa Williamsilla yli 10 vuotta sitten. Suomalainen saavutti tallissa yhdeksän palkintosijoitusta, ennen kuin hän siirtyi Mercedekselle kaudelle 2017 korvaten Nico Rosbergin.

LUE MYÖS: