Sauber-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas onnistui repimään autostaan kaiken mahdollisen irti Australian GP:n aika-ajoissa.

Bottas pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella aika-ajojen toiseen osioon ja lähtee sunnuntain kilpailuun ruudusta 13.

– Tavoite oli päästä lähelle top kymppiä, niin mun mielestä päästin lähestulkoon tavoitteeseen. Kaksi ekaa oltu ulkona jo ykkösosiossa, joten hyvä nähdä vähän steppiä, että ollaan ainakin täällä menty eteenpäin, kommentoi Bottas Viaplayn haastattelussa.

Suomalainen oli optimistinen huomisen kilpailun suhteen ja uskoo kilpurin olevan edelleen vahvempi kisavauhdissa kuin yhdellä kierroksella. Bottaksella on ainakin tällä kertaa paremmat mahdollisuudet pistetaistoon lähtiessä lähempää kymmenen kärkeä.

– Kaikki ketä on ympärillä, niin saadaan varmasti hyvä vääntö päälle. Katotaan mitä tapahtuu kisassa, mutta kyllä pitää tähdätä pisteille, että sen takia täällä ollaan, sanoi Sauber-kuski.

Toivoa sopii, että Bottas saa sunnuntaina hyvän lähdön, eikä ainakaan menetä sijoituksia startissa. F1-fanit saavat viritellä herätyskellonsa aikaiseen herätykseen, kun Australian GP käynnistyy jo kello 06:00 Suomen aikaa sunnuntai-aamuna.

LUE LISÄÄ