Saudi-Arabian GP:n 2. vapaat harjoitukset on saatu ajettua. Nopeinta vauhtia Jeddan vauhtirännissä lasketteli Aston Martinin Fernando Alonso.

Session alku viivästyi 10 minuutilla, kun varikkotiellä olleiden kaivon kansien kiinnitys täytyi tarkistaa. Lopulta matkaan päästiin ja sessiossa riittikin normaalia enemmän säpinää. Radan luonteesta johtuen usealla kuskilla kävi tunteet pinnassa, kun aikakierrokset menivät ruuhkan takia pieleen.

Mercedes-tallin Lewis Hamilton joutuikin tuomariston tutkintaan oltuaan rajusti Williams-tallin Logan Sargeantin tiellä. Amerikkalaiskuski joutui tekemään nopean väistöliikkeen välttääkseen osuman.

– Tuo oli ihan liian vaarallista, puhisi Sargeant tiimiradioon.

Tilanteen näki avopaikalta Ferrari-tallin Carlos Sainz, joka kertoi myös oman näkemyksensä tilanteesta. Espanjalainen ei itsekään päässyt pois alta Hamiltonin hidastelun takia. Britti pyyteli välittömästi anteeksi radiossa ja kertoi, ettei tiennyt tai nähnyt Williamsin tulevan miljoonaa takaa. Seitsenkertaisen mestarin mahdollinen tuomio on luvassa session jälkeen.

Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottas oli toisessa harjoituksessa koko joukon hitain ja eroa kärkeen tuli noin 1,3 sekuntia. Bottaksella oli session alkajaisiksi pientä ohjelmaa, kun suomalainen pyörähti pääsuoran jarrutuksessa, mutta pääsi jatkamaan sen suurempaa dramatiikkaa matkaa. Bottas vaikutti keskittyvän toisessa harjoituksessa enemmän kisavauhtiin kuin lyöntiin yhdellä kierroksella.

Jeddassa on perjantaina ohjelmassa vielä kolmas tunnin mittainen harjoitus sekä myöhemmin illalla ajettava aika-ajo. Toisen harjoituksen tuloslista alla.

Saudi-Arabian GP:n 2. vapaat harjoitukset

 1. Fernando Alonso, Aston Martin
 2. George Russell, Mercedes +0,230
 3. Max Verstappen, Red Bull +0,331
 4. Charles Leclerc, Ferrari +0,353
 5. Sergio Perez, Red Bull +0,473
 6. Lance Stroll, Aston Martin +0,509
 7. Carlos Sainz, Ferrari +0,628
 8. Lewis Hamilton, Mercedes +0,677
 9. Pierre Gasly, Alpine +0,701
 10. Oscar Piastri +0,767
 11. Yuki Tsunoda, RB
 12. Lando Norris, McLaren
 13. Zhou Guanyu, Kick Sauber
 14. Alex Albon, Williams
 15. Esteban Ocon, Alpine
 16. Logan Sargeant, Williams
 17. Kevin Magnussen, Haas
 18. Nico Hülkenberg, Haas
 19. Daniel Ricciardo, RB
 20. Valtteri Bottas, Kick Sauber

LUE LISÄÄ