Red Bull dominoi F1-sarjaa ratatapahtumissa, mutta sen ulkopuolella asiat ovat hajoamassa.

Talli on ollut valokeilassa tallipäällikkö Christian Hornerin ahdistelukohun toimesta. Viime viikolla asia näytti tulleen päätökseen, kunnes 150 F1-tahoa sai nimettömän sähköpostin, joka sisälsi väitettyjä kuvakaappauksia Hornerin sekä naisalaisen välillä. Torstaina Red Bull ilmotti hyllyttäneen Horneria syyttäneen naistyöntekijän.

Eilen tallissa kuohui jälleen. Red Bull -organisaatiossa vuosikymmeniä vaikuttanut Helmut Marko paljasti haastattelussa, että Red Bull aikoo hyllyttää hänet tietovuotoepäilyn takia. Markoa on kielletty puhumasta medialle.

Marko on kolminkertaisen maailmanmestari Max Verstappenin suurin tukija. Hollantilainen on puhunut avoimesti Markon vaikutuksesta hänen uraansa. Jo valmiiksi isänsä kautta kitkaa tallissa aiheuttanut Verstappen sanoi tukevansa Markoa tallia vastaan, jopa jättäen mestaritallin Markon mukana.

– Olen aina sanonut, että Helmutin täytyy olla mukana tässä projektissa. Jos hän lähtee, niin en voi jatkaa täällä, Verstappen paljasti suorassa haastattelussa Autosportille.

– Jos tärkeitä ihmisiä putoaa ympäriltäsi jatkuvasti, ei tilannetta voi enää pelastaa. Jos Helmut lähtee, talli saa minustakin ongelman. Hän on tärkeä palanen tallissamme.

Verstappen ajoi paalulle perjantaina aika-ajoissa. Myös Maxin isä Jos on hyllytetty Red Bullin toimesta. Entinen F1-kuski syytti Horneria tilanteesta vaatien hänen eroa.

LUE MYÖS: