Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas istuutui Viaplayn Mervi Kallion haastattelutuoliin Bahrainin talvitestejä edeltäneenä päivänä.

Suomalainen keskusteli avoimesti heikosta viime kaudestaan. Vaikka Bottas näkee omassa tekemisessään parannettavaa, asetti hän suurimman osan syystä Sauber-tallin tekemiseen.

– Rehellisesti sanottuna, aika paljon siitä kaikesta menee tallin ja auton piikkiin, Bottas aloitti Viaplaylle.

– Totta kai kumpaakin voi aina syyttää. Kaikesta löytyy aina puolia joita olisi tehnyt paremmin, myös minusta. Mutta kyllä se auton suorituskyky teki kaudesta vaikean.

– Koko tiimissä oli vaikea pitää motivaatiota yllä. Väkisinkin siinä alkoi kaikilla hammasta kiristämään. Se ei ole herkkua kun tajutaan, että tulosta ei ole tulossa.

– Koitin luoda uskoa kaikille kauden puoliväliin asti, mutta päivitysten epäonnistuessa tiedettiin, että tästä tulee vaikea loppukausi. Se oli vain kestettävä.

Bottas kertookin Sauberin vaihtaneen koko kehitysfilosofiansa täksi kaudeksi. Seinän tullessa vastaan tehtaalla päätettiin lähestyä aerodynamiikkaa uudesta kulmasta, mikä nähdään tämän kauden autossa. Muutoksia on nähty myös strategiapuolella. Bottas on saanut taakseen uuden tiimin, joka vaikuttaa hänen kisastrategiaansa viikonloppuna.

– Lähtökohdat ovat paremmat nyt kuin viime vuonna. Tiimi on selkeästi vahvistunut ja uskomme tuloksen teon olevan mahdollista. Testejä ei ole kuitenkaan ajettu metriäkään, joten en spekuloi enempää.

LUE MYÖS