Lewis Hamilton shokeerasi F1-maailmaa helmikuun alussa, kun seitsenkertainen maailmanmestari ilmoitti siirtyvänsä Ferrarille vuonna 2025.

Tämä päättää britin historiallisen taipaleen Mercedeksen kanssa. Yhdessä osapuolet saavuttivat kuusi kuljettajien mestaruutta sekä peräti kahdeksan valmistajien mestaruutta.

Viime vuodet eivät kuitenkaan ole sujuneet ruusuilla tanssien. Hamilton on jäänyt voitoitta kaksi vuotta peräkkäin. Ennen tätä jaksoa Hamilton ei ollut koskaan urallaan jäänyt ilman voittoa F1-kauden aikana. Syynä tähän on ollut Mercedeksen heikko kehitystyö uusien aerodynamiikkasääntöjen astuttua voimaan vuonna 2022.

Hamilton itse on puhunut avoimesti Mercedeksen surkeasta ajettavuudesta. Nyt britti paljastaakin Mercedeksen sivuttaneen hänen mielipiteensä useasti.

– Sanoin heille useasti, että he kehittävät autoa väärin. Se ei vain tuntunut koskaan oikealta, Hamilton kommentoi dokumenttisarja Drive to Surviven uudella kaudella.

– He vain sivuuttivat sen. Minulle sanottiin jatkuvasti olevani väärässä. Sitä oli kieltämättä mielenkiintoista kuunnella.

– Sitten viime kauden keskellä he yhtäkkiä myöntyivätkin. ”Taisit sittenkin olla oikeassa”. Nyt automme on täysin erilainen.

LUE MYÖS: