Formula 1 -sarjassa ajetaan tulevalla kaudella ennätyksellinen 24 osakilpailun mittainen kausi.

Edessä on raskas puristus ja logistisesti mieletön haaste, eikä kaikki ole nielleet F1-sarjan suunnitelmia mutisematta. Useat formulasirkuksessa mukana olevat ovat ilmaisseet huolensa kasvavista kisamääristä ja työntekijöiden sekä kuskien kestävyydestä.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mielestä kuninkuusluokassa aletaan mennä jo äärirajoilla kisatapahtumien määrässä.

– Brutaali vuosi tulossa ja uskon sen olevan puheenaiheena FIA:n sekä F1-sarjan kanssa. Etenkin sen suhteen, kuinka pystymme tekemään elämästä siedettävää kaikille mukana oleville, pohtii Horner RaceFansille.

F1-sarjaa on kritisoitu ahneudesta rahan suhteen, sillä jopa monet kiihkeimmätkin F1-fanit ovat ilmaisseet huolensa kisamääristä. Kilpailutapahtumat menettävät merkityksellisyyttään, kun koko ajan viikonloppu toisensa perään ajetaan kilpaa ja Horner on samoilla linjoilla.

– Raha on iso tekijä kaupallisessa urheilussa, mutta se ei saa tulla ihmisen hyvinvoinnin kustannuksella. Mielestäni olemme jo aivan rajoilla, sanoi Red Bull -pomo.

F1-kausi 2024 käynnistyy Bahrainissa 29.2-2.3 ja avauskilpailu kaasutellaan poikkeuksellisesti jo lauantaina.

LUE MYÖS: Sami Pajarin tulevaisuudesta odotettu vahvistus – Toyota alle jo Monte Carlossa