Suomalaisen rallikuljettajan Sami Pajarin tulevaisuudesta tipahti perjantaina iloinen vahvistus.

22-vuotias nuorukainen kilpailee tulevalla rallikaudella Toyotan uudella Rally2 -autolla jo Monte Carlon avauskilpailusta lähtien. Pajari kaasutteli vahvasti viime kaudella Toksport-tallin Skoda Fabialla Rally2:ssa ja saavutti muun muassa ensimmäisen luokkavoittonsa kotikilpailussa Suomen MM-rallissa.

Pajarin kartanlukijana jatkaa edelleen Enni Mälkönen ja suomalainen on innoissaan tulevan kauden mahdollisuuksistaan. Kaksikkoa ajattaa suomalainen Printsport, joka pitää päämajaansa Lievestuoreella.

– Tämä oli koukuttava tarjous, johon oli pakko tarttua. Uskon, että tämä voi olla voittaja-auto, kertoo Pajari Yle Urheilulle.

Rally1:n puolella Toyota on ollut ykkösauto viime vuosina, joten Pajarilla on vahva usko auton suorituskyvystä, vaikka lastentauteja saattaa alkuun ilmetäkin. Pajarin pestiä sekä työkalua osattiin odottaa erityisesti sen jälkeen, kun hän kävi Ranskassa ajamassa autolla testiä sekä toimi nolla-autona myöhemmin sikäläisessä rallisarjassa.

– Ensimmäisestä testistä jäi tosi hyvä ja luottavainen fiilis auton suhteen. Autoon oli heti helppo hypätä ja ajaminen tuntui luontevalta tosi nopeasti, kehui Pajari.

MM-rallikauden avauskilpailu kaasutellaan perinteiseen tyyliin Monte Carlossa, joka ajetaan 25.-28. tammikuuta. Kuvan Pajarin sähäkästä Toyota GR Yaris Rally2 -autosta alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

LUE MYÖS: Red Bullin heikkoudesta mielenkiintoinen paljastus: ”Teimme sen tarkoituksella”