Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä, 23, pamautti maanantaina todellisen jymyuutisen.

Rovanperä ajaa ensi kaudella MM-sarjassa vain puolet kilpailuista, eikä täten puolusta maailmanmestaruuttaan. 

Päätös oli yllättävä, mutta Kallen tapaan miehekäs. Silloin, kun homma tuntuu enemmän väkinäiseltä puristamiselta, on oikea päätös tehdä jotain muuta. Rovanperä on vielä nuori mies, mutta ikäisekseen todella kypsä ja ymmärtää elämää olevan elettävänä muuallakin kuin rallimaailman pyörityksessä. Ensi kaudella suomalaistähti saa tehdä enemmän mitä lystää ja todennäköisesti saa itse myös valita kaikki rallit, jotka ajaa.

Kalle Rovanperä on ollut lyömätön kaksi edellistä kautta, mutta nyt on aika ottaa happea. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen maailmanmestari on monesti ilmaissut tyytymättömyytensä MM-sarjan nykysäännöstä, jossa pistekärki joutuu rallin avauspäivänä ensimmäisenä tielle. Tämä on monesti tarkoittanut auraushommia ja sitä, että kakkospäivänä joutuu lähes joka kerta lähteä takamatkalta ajamaan kunnolla rallia. Ensi kaudella Rovanperän päätös takaa hyvän lähtöpaikan jokaiseen kilpailuun, joten siltäkin kantilta homman kuvittelisi olevan mieluisampaa.

Monet jo pohtivatkin sitä, kuinka Toyota antaa heidän kirkkaimman tähtensä ajaa vain puolikkaan kauden. Syy on juurikin se, että Toyota antaa mielellään, sillä Rovanperän päätös takaa entistä paremmat mahdollisuudet merkkimestaruudesta ajamiseen. Maailmasta ei löydy tässä kohtaa parempia keikkakuskeja kuin Sébastien Ogier ja Kalle Rovanperä. Toyotalla onkin realistinen mahdollisuus voittaa ensi kaudella käytännössä jokainen kilpailu ilman Rouva Fortunan osuutta.

Samalla Rovanperälle avautuu entistä parempi mahdollisuus saavuttaa urallaan jotain sellaista, missä nuori supertähti ei ole vielä onnistunut. Kotimaisemissaan Jyväskylässä on lupa odottaa sinivalkoista jättipottia juurikin aiempaa paremman lähtöpaikan ansiosta. 

Rovanperän ensi kausi on hidasta kuolemaa tekevälle rallin MM-sarjalle isku vyön alle, mutta toivottavasti tulevaisuudessa nähdään lähtöviivalla jälleen latautunut Rovanperä sekä kenties paluun tekevä legendaarinen Subarun rallitalli.