Max Verstappenin viime kilpailuissa nähty temppuilu on pakottanut F1-tuomariston sorvaamaan uuden sääntömuutoksen kauden viimeiseen kilpailuun Abu Dhabissa.

Hollantilainen aiheutti vaaratilanteen Yas Marinan kilparadalla, kun hän lähti ohittamaan Mercedes-kaksikkoa varikon ulostulopätkällä. Tähän hopeanuolet eivät suostuneet vaan sulkivat tien maailmanmestarin edestä. Lopulta Verstappen pakotti itsensä etenemään.

– He yrittävät estellä minua, Verstappen valitti tiimiradioon.

Formula 1

@F1
If you no longer go for a gap that exists... 😅

Max Verstappen was very keen to get out on track after our second red flag in FP2 👀

#AbuDhabiGP #F1

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun 26-vuotias temppuilee varikolla. Verstappen kunnostautui alkukaudella aika-ajoissa hidastelemaan varikon ulostulossa. Tuomaristo joutui puuttumaan tähänkin, lätkäisemään rangaistuksia vastaavanlaisista tempuista.

Nyt Verstappen on päättänyt parannella sijoituksiaan ohittamalla kuskeja varikon ulostulossa.

Tuomariston lähettämä tiedote lauantaina määrää, että kuljettajat eivät saa ohittaa varikolla paitsi poikkeustilanteessa, missä edellä oleva auto kärsii selvästä teknisestä viasta eikä voi jatkaa.

Kauden viimeinen kisaviikonloppu on käynnissä Abu Dhabissa. Verstappen sekä Red Bull ovat varmistaneet mestaruutensa, mutta toinen sija valmistajien mestaruudessa on täysin auki.