Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen on kypsynyt Las Vegasin juhlahumuun jo ennen yhtäkään ajettua kierrosta.

Keskiviikkona järjestetty avausseremonia laittoi jokaisen kuljettajan esille juhlavalla tavalla. Kaikki tallit esiteltiin suurella korokkeella, jossa kuljettajat olivat vilkuttamassa Vegasin radan puoliksi tyhjille katsomoille.

Sarjan vetonaula Verstappen ei sanojaan säästellyt seremonian jälkeen. Kuljettajat ovat tavalla tai toisella kyseenalaistaneet kilpailun urheilullista merkitystä. Verstappen nostaa kissan pöydälle suorasanaisesti.

– Me vain seisoimme siellä, poseeraamassa kuin pellet, Verstappen jyrähti ESPN:n haastattelussa.

– Tämä on 99% showta. Yksi prosentti kuuluu urheilulle. Aion yrittää parhaani, mutta en odota tätä kilpailua yhtään. Emme ole täällä kisaamassa vaan mainostamassa.

F1-sarjan paluu Las Vegasiin vuosikymmenien jälkeen on herättänyt paljon kohua. Erityisesti rataolosuhteet aiheuttavat kysymyksiä. Kukaan ei ole täysin varma toimivatko Pirellin renkaat noin neljän celsiusasteen lämpötilassa turvallisesti.