Las Vegasin GP:n avausharjoitus jäi Suomen aikaa perjantai-aamuna ajamatta lähes kokonaan kaivonkannen tehtyä tenät etenkin Ferrari-kuski Carlos Sainzille.

LUE MYÖS: Ferrari-kuski vaatii muutoksia käsittämättömän rangaistuksensa jäljiltä: ”Jollain tapaa he tekevät aina tilanteen pahemmaksi”

Kaivonkannet ovat kiusanneet kuninkuusluokkaa aiemminkin, joka itsessään on jo mielenkiintoinen asia, ettei näistä tunnuta oppivan vuosien vieriessä.

Azerbaidzhanin GP 2019

Edellisestä tapauksesta ei ole kuin neljä vuotta aikaa, jolloin silloin vielä Williamsilla ajanut George Russell joutui vetämään kilpurinsa sivuun kaivonkannen jysähdettyä kilpurin pohjaan. Kansi oli aiemmin noussut hieman ylös Charles Leclercin vedettyä tästä yli, eikä nuorella britillä ollut mahdollisuuksia välttää yliajoa. Tuolloinkin meni kilpurista ainakin kori uusiksi.

Malesian GP 2017

Haas-kuljettaja Romain Grosjean oli epäonnen soturi tällä kertaa, kun suomalaiskaksikko Kimi Räikkönen sekä Valtteri Bottas olivat onnekkaasti selvinneet hiljalleen nousseen kaivonkannen yli ilman vahinkoa. Ranskalaiskuljettajan takarengas repesi kannen reunaan osuessa. Tämä lähetti Grosjeanin vauhdilla rengasvalliin ja kilpuri tuhoutui täysin. Tällä kertaa Haas-talli sai kompensaatiota rataa operoivalta taholta.

Azerbaidzhanin GP 2016

Bakun katurata on kahdesti ollut ikävissä otsikoissa saman asian osalta. Tällä kertaa suomalaiskuski Bottas lanasi Williamsillaan irronneen kannen yli ja ajot päättyivät kolmansien harjoituksien osalta silloin siihen.

Monacon GP 2016

Kaudella 2016 nähtiin kaksi tapausta ja Jenson Buttonin tilanne Monte Carlon kaduilla tapahtui vain kaksi kilpailua Bottaksen Baku-episodia aiemmin. Mercedes-kuski Nico Rosbergin nostattama kaivonkansi nousi vaarallisesti jopa ilmalentoon ja tällä kertaa kävi hirveä tuuri, ettei se jysähtänyt kokenutta brittikuskia esimerkiksi päähän. Kansi kimpoili kaiteesta pitkin poikin rataa ja osui Buttonin McLarenin oikeaan etukulmaan tuhoten McLarenin keulan.

Monacon ruhtinaskunnassa oli tätä ennenkin nähty vastaava tilanne, kun Rubens Barrichellon Williams paiskautui kaiteisiin vastaavista syistä kaudella 2010.

Kiinan GP 2005

McLaren-kuljettaja Juan-Pablo Montoya oli omassa episodissaan verrattaen onnekas, kun kolumbialainen selvisi löystyneestä kannesta pelkällä rengasrikolla kauden 2005 Kiinan GP:ssä. Radan kymmenennessä mutkassa kanttikivessä törröttänyt viemärin kannen pala pakotti Montoyan varikkopysähdykseen. Näitä ei kyseisellä kaudella liian usein nähty kilpailun mennessä kokonaan samalla rengassetillä lähdöstä maaliin ilman ongelmia.

LUE MYÖS: Kommentti: F1-fanit härskin pellesirkuksen pelinappuloina – talo voitti tälläkin kertaa