Brasilian GP:n sprinttipäivä alkoi sydämentykytyksillä.

Aivan ensimmäisen aika-ajosession loppupuolella nähtiin hirmukolari, missä Alpinen Esteban Ocon lensi seinään rajusti radan kolmannessa mutkassa. Toinen osapuoli osumassa oli Aston Martinin Fernando Alonso.

Osuma oli kahden tekijän summa. Aikakierrokselle lähtenyt Ocon menetti yliohjauksessa autonsa hallinnan ajautuen suoraan Alonson vasempaan eturenkaaseen päin. Alonson on board -kamera osoittaa kuitenkin espanjalaisen kääntäneen rattia juuri vasemmalle suoraan Oconin tielle.

Alonso pystyi jatkamaan matkaa, mutta Oconin matka päättyi seinään. Samalla ranskalainen karsiutui jatkosta.

Valtteri Bottas hyötyi session ennenaikaisesta keskeyttämisestä. Suomalainen selvisi jatkoon sijalta 12.

Sprintti aika-ajosta karsiutuivat Oconin lisäksi Lance Stroll, Zhou Guanyu, Lance Stroll sekä Williams-kuskit. Session kärkiajan kellotti Ferrarin Carlos Sainz.